• Léčit nebo uzdravovat

    léčit nebo uzdravovat

    Po mé vleklé nemoci, kdy jsem přechodila boreliózu, aniž bych měla klíště či viditelný příznak zvětšujícího se červeného fleku po infikaci, kdy jsem skončila s chronickým únavovým symbolem a částečným ochrnutím pravé půlky těla, jsem začala přemýšlet úplně jinak než před tím. Měla jsem neustálé horečky, angíny, dokonce zápal plic, obrovské bolesti a otoky kloubů a nebyla jsem schopná vůbec fungovat.

    Brala jsem mnoho různých léků, chodila na rehabilitace, magnetoterapii, elektroléčbu, cvičení i obstřiky a nepomáhalo tedy vůbec nic. Měla jsem počítat s invalidním vozíkem. To mě totálně naštvalo, ale motivace je přece důležitá, že :-).

    V té době jsem se přestala léčit a rozhodla jsem se, že se uzdravím. Lékaře jsem opustila. Začala jsem denně cvičit sama spoustu zdravotních cviků vyhledaných na internetu. Bolelo to, ale pomalu jsem se začala hýbat. Přestala jsem živit farmaceutické firmy, které na mě už tak do té doby ohromně zbohatliy, protože jsem vyzkoušela opravdu snad vše a dala za to nehorázné peníze. A taky jsem přestala poslouchat reklamy na všechny preparáty, které nám od všeho pomůžou – všichni chtějí jen prodat.

    Začala jsem upravovat stravu. Postupně jsem sekla se svátečním kouřením, přestala jsem úplně pít alkohol. Úplně jsem vyloučila jídlo typu fast food, i když jsem mu nikdy moc neholdovala. Vypustila jsem věci smažené a pití typu cocacola, plných cukru a prapodivných utajených přísad. Postupně jsem se dopracovala k vyloučení mléčných výrobků, ponechala jsem si jen občas tvaroh nebo tvrdý sýr. A nakonec jsem vyloučila maso a přešla na vegetariánství. Přidala jsem zelené potraviny a superpotraviny, omezila pečivo a cukr. Přidala spoustu ovoce a zeleniny. Prostě mi to konečně došlo. Jsem zodpovědná sama za sebe a za svoje zdraví.

    Dnes jsem celoročně bez jakýchkoliv léků. Za poslední roky jsem neměla žádný lék proti bolesti, kromě asi 3 panadolů, které jsem si vzala po té, co jsem vlastní blbostí prochladla. Kdybych zůstala v posteli a nešla do práce, určitě by to šlo pouze s čajem a citronem i bez něj. Klouby už mě nebolí, hybnost je obnovená.

    Zjistila jsem, že za hodně věcí může překyselení organizmu. Je to nejnebezpečnější civilizační choroba a je příčinou dalších mnoha chorob. Jak prosté. Je důležité zachovat rovnováhu mezi kyselinami a zásadami. Pokud tělo důkladně odkyselíme, veškeré zdravotní problémy zmizí. Jsem toho důkazem.

    Kde se překyselení organismu bere? Prostě si jej tělo vytváří samo. Vznikající kyseliny v organismu jako močová, uhličitá, mléčná, octová nebo solná nám škodí. Některé z nich jsou velmi agresivní a dokážou rozleptat dokonce kámen nebo kov.

    Chemickou rovnováhu musíme sami udržovat dostatkem zásaditých látek. Organismus si zásady vytvářet prostě neumí, takže je to na nás. Získává je pouze prostřednictvím potravy. Běžný poměr kyselin a zásad ve stravě má být 80 ku 20. V dnešní době chemicky upravované stravy, všech možných náhražek, konzerv, instantních hotových jídel, stabilizátorů, emulgátorů, barviv, kypřících látek a „éček“ přijímáme nejvíc potraviny, které v těle způsobují kyselou reakci a kvašení.

    Dnešní běžná strava vede k chronickému nedostatku vitamínů, minerálů, enzymů i stopových prvků. Tělo je v trvalém stavu překyselení, a to je příčinou vzniku nejrůznějších chorob jako je artróza, infarkt, migréna, cukrovka, revma nebo alergie. tzv. Acidóza je jedním z předpokladů rakoviny. Také způsobuje duševní problémy, protože ubírá energii, snižuje schopnost vyrovnat se se stresem a vyvolává podrážděnost až deprese.

    Tělo za normálních okolností udržuje v krvi hodnotu pH od 7,35 do 7,4 s občasnými nepatrnými výkyvy. Pokud bychom tuto hodnotu výrazněji snížili, prostě zemřeme. Pokud zásady v jídelníčku nedodáme, organismus neustále čerpá z vlastních zásob, hlavně z vaziva, cév a kostí. Nadbytečné kyseliny tělo nedokáže vyloučit přirozenými cestami. Pak je ukládá do orgánů, které dočasně tento nápor vydrží. U každého z nás je to jiné místo v těle. Tam pak začnou zdravotní problémy.

    Většinou se kyseliny zadržují v kloubech, kde způsobují bolestivé záněty, jako je dna, revma nebo artritida. Jakmile se kyselým usazeninám podaří zničit chrupavku, vznikne artróza. Neustálý přebytek kyselin ničí kolagenní vazivová vlákna. Celulitida je výsledkem dlouhodobého ukládání kyselin do podkožního tuku. Lidé jsou nejlépe ,,krmení“ a zároveň nejvíce podvyživení jedinci na této planetě :-).

    Moje zkušenost podložená vším, co jsem za dobu nemoci vyčetla a sama na sobě zkusila, je tato. Nemoc si vyvoláváme sami svým mnohaletým chováním. Nemoci z překyselení nás neustále bolí. Místo abychom změnili stravovací návyky, tak polykáme léky proti bolesti, a když zaberou, namlouváme si, že jsme zdraví. Byly doby, kdy jsem bez ibalginu či brufenu nevyšla z domu. Opak je ale pravdou. Léky nám pouze odstraní projev nemoci, bolest probíhá na pozadí, ale mi ji pouze nevnímáme, neodstraníme příčinu. Zatěžujeme navíc játra a tím dále překyselujeme organismus. Jsme jako křeček v kleci, je to pořád dokola.

    Začala jsem vnímat své tělo v souvislostech. Tělo má obrovskou schopnost regenerace. Dokládá to fakt, že celá desetiletí člověk přežívá i navzdory špatnému životnímu stylu. Naučila jsem se zhluboka dýchat i vydechovat, okysličení organismu je nesmírně důležité, trávím hodně času v přírodě. Více se raduji a spím, protože spánek léčí a uzdravuje. Pokud vám mohu radit, tak omezte stres, dělejte co nejvíc věci, které děláte rádi, čas nemáte, čas si na to prostě musíte udělat. A uvědomte si, co je skutečně důležité – jste to Vy :-).

    Pavla Růžičková
    www.MakeUp4U.cz
     E-shop s italskou kosmetikou
    info@MakeUp4U.cz   info@MakeUp4U.cz
    www.facebook.com/makeup4u.cz   Facebook twitter.com/MakeUp4Ucz    Twitter makeup4everybody.blogspot.cz/    Blog
    www.pinterest.com/makeup4ucz   Pinterest www.flickr.com/photos/makeup4ucz/    Flickr instagram.com/makeup4u.cz    Instagram

    Jak bude reklama vypadat?
    -
    Chceš zde reklamu napořád jen za 9 Kč?
    Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

CZIN.eu TOPlist